Art unboxed - megbontjuk a rendet 6 / A MODEM eseménye /

Publikáció: 2021. február 23. kedd

Art unboxed - megbontjuk a rendet 6

ingyenes  · Online esemény

MODEM eseménye

Online esemény

péntek, 17:00 UTC+01

Díj: ingyenes

Nyilvános  · Bárki a Facebookon vagy azon kívül

Újraírható történetek; Egyéb szakmai, tudományos, műszaki tevékenység; Vonal mentén; Mindenütt jó, de…; Imprinting ... az Art unboxed, azaz a Modem 2021 januárjában indult Kicsomagoljuk a művészetet tematikus beszélgetéssorozat hatodik kiadásában. Ezúttal a Modem két, rendszeresen visszatérő művészével találkozhatunk, akik a művészeti központ nyitása óta számos tárlaton és Modem-projektben vettek részt, sőt nagyobb önálló kiállításon mutatkoztak be. 2018-ban mindketten a Debreceni Nemzetközi Művésztelep tagjaként a bevésődés fogalmát járták körül a Modem égisze alatt. A hazai kortárs vizuális művészeti élet meghatározó, ugyanakkor egyedi látással rendelkező alkotói. Gyenis Tibor különös érzékiségű köznapi anyagokkal, mitológiai átiratokkal, a mindennapi élettevékenység előállította képhelyzetekkel foglalkozik, döntően fotográfiai műveiben, ahol biológiai folyamatok valós és fikciós képekbe ágyazása, elemi antropológiai vagy zoológiai fogalmak logikai továbbfejlesztése révén hoz létre újabb képi és téri helyzeteket. Szolnoki József az identitás-konstrukció folyamatait, a hatalom és fogyasztói társadalom szimbólumait vizsgálja, a gyorsan és sokszor drámaian változó történelmi körülmények között, különböző léptékekben a társadalmi fikció, a tudományos kutatás és a humor eszközeivel. Olyan hibrid kortárs művészeti módszerekkel tematizálnak fontos társadalmi-történeti kérdéseket, problémákat, amelyekben szorosan összekapcsolódik a (tudományos) kutatás, a (művészeti) feldolgozás/reflexió és a poétikus szintézis.

Február 26-án, pénteken 17 órától egy-egy alkotásukat, de főként életüket és munkásságukat próbáljuk meg kicsomagolni némi személyes mondandóval kiegészítve, a szigorúan szakmai témákat is megelőzve. A beszélgetőpartner ezen a héten Süli-Zakar Szabolcs és Don Tamás, a Modem kurátorai, a program pedig a Modem Facebook oldalán mindenki számára követhető. És ingyenes, de köszönettel vesszük, ha jelképes összegű Modem-jeggyel minél többen támogatják a munkánkat.

A támogatójegy (200 forintos áron) elérhető az alábbi linken: https://modemart.jegy.hu/program/modem-jegy-121553

Eszenyi Panna első helyet szerzett

a NIF Zrt. által hirdetett „EGRI ELKERÜLŐ ÚT – AZ ÉLHETŐBB VÁROSÉRT” című logó és arculati pályázatán

Eszenyi Panna első helyet szerzett

Tervezőgrafika Prezentáció

Az egri Tervezőgrafika BA1/2/3 Animációs tervezés, Grafikai tervezés és Webtervezés specializációk hallgatói ezúttal élőben mutatják be a féléves munkáikat!

Tervezőgrafika Prezentáció
English
Behance Instagram Issuu Facebook Pinterest