Webdesign

Tervezőgrafika BA szak / Webtervezés specializáció

(A specializáció a második évtől választható) 

Szakképzettség: Tervezőgrafikus (BA)
Szakképzettség angol nyelvű megjelölése: Graphic Design Bachelor (BA)
Képzési idő: 6 félév
Képzés jellemzője: alapképzés

Finanszírozási forma:

A – állami ösztöndíjas képzés
K – önköltséges képzés
Önköltség összege: nappali tagozaton: 800.000 Ft/félév

 Képzés helyszíne: Eszterházy Egyetem Egri Campus

 A felvétel előfeltétele:
érettségi bizonyítvány;
szakmai alkalmassági és gyakorlati vizsga

 Felvétel módja:
Részletes információk: www.felvi.hu; http://vmi.uni-eger.hu/

 Jelentkezés határideje: 2023. február 15.

 Jelentkezés módja:
elektronikus úton a www.felvi.hu oldalon

 Felvilágosítás:
Felvételi és Képzésszervezési Osztály
“A” ÉPÜLET Eger, Eszterházy tér 1. fsz. 131.
Tel.: (36)520-424 (36) 520-400/3179 mellék
E-mail: felvi@uni-eszterhazy.hu 

Miért jó döntés a tervezőgrafika alapszak?

A Tervezőgrafika BA specializációin a hallgató biztos szakmai alapokat szerez az önálló alkotáshoz, kialakítva autonóm tervezői – tervezőgrafikus, animátor és webfejlesztő – attitűdöt. A képzés célja tervezők képzése, akik a vizuális kultúrában való jártasságuk, technológiai ismereteik, műveltségük birtokában képesek specializált tartalmak vizuális formában történő megjelenítésére, közvetítésére, sokszorosításra (print, multimédia, animáció, online felület), alkalmasak a kornak megfelelő minőségű produktumok létrehozására. Elsajátítják a tervtől a kész grafikai munkáig tartó munkafolyamatokat, a technikai kivitelezést. 

Mit fogsz nálunk tanulni?

Tervezőgrafika szakon a képzés során már az elejétől fogva sok gyakorlati órád lesz. Az első év végén négy specializáció közül választhatsz: grafikai tervezés, webtervezés, animációs tervezés, média design. Igy tanulsz tervezőgrafikát, animációt, webes tárgyakat, komputergrafikát, digitális illusztrációs és a tipográfiát, kiadványszerkesztést, digitális képfeldolgozást, 2D-3D animációt, kreatív webtervezést, HTML ismereteket, de művészet- és grafikatörténetet is. Kreatív vizuális gyakorlatokon veszel részt, és tanulsz természetesen rajzolást és képzőművészeti technikákat (stencil, foto, mintázás stb.).

Mit csinálhatsz ezzel a végzettséggel?

A tervezőgrafikusok/animátorok/web-designerek munkájával sok helyen találkozunk (könyv, flyer, internet, filmek, reklámok, weboldal stb.) Tervezőként alkotásaid alapján a kívánt technikával kivitelezed a nyomtatott, vagy multimédiás alkotásokat. A feladataid közé tartozik, hogy grafikai és látványterveket, illusztrációkat készíts. Izgalmas feladatod lesz a 2D, 3D animáció és grafikák létrehozása. Elsősorban a gazdasági szereplők számára tervezel és fejlesztesz művészi érzékkel és kreativitással internetes oldalakat, grafikai megoldásokat, animációs filmeket. Érteni fogsz a tervezői-előkészítői, szerkesztői feladatokhoz, éppúgy, mint az analóg képi információk digitalizálásához.

 Jellemző munkakörök:

  • Tervezőgrafikus
  • Animátor, rajz és animációs film tervezője
  • Webdesigner
  • Koncept artist
  • Illusztrátor
  • Kiadványtervező és szerkesztő
  • 2D, 3D grafikus és animátor

A tevékenységedet a grafikai stúdiókban, médiában és internetes újságoknál, reklám és PR cégeknél, lap-, és könyvkiadóknál, animációs- és filmstúdiókban végezheted. Tudásod kifejezetten alkalmas lesz arra, hogy vállalkozóként dolgozz.

 Miért válaszd az Eszterházyt?

 Kvalitás és korszerűség. Tanáraink magasan képzett, országos hírű szakemberek akik oktatási tevékenységükkel párhuzamosan aktívan folytatnak tervezői tevékenységet, így napi kapcsolatban vannak nemzetközi és az országos fórumukkal, műhelyekkel. A képzés intenzív de méretének köszönhetően családias, így kellemes környezetben biztosíthatjuk hallgatóink számára az aktuális trendeknek megfelelő, alapos képzést, mely megszerzésével tapasztalataink alapján könnyen el tudnak helyezkedni. Az alapképzés megszerzése után intézetünkben továbbtanulhatsz mesterképzésünkön.

Képzési idő 6 félév

Kik fognak tanítani?

Elekes Pál

Művésztanár, szakmentor

Elekes Pál

Gyöngy Dániel

Művésztanár

Gyöngy Dániel

Rudics Mónika

művésztanár,
szakmentor

Rudics Mónika

Szigeti G Csongor

adjunktus,
szakfelelős – tervezőgrafika BA

Szigeti G Csongor

Dr. habil. Szolnoki József

Intézetigazgató, egyetemi docens

Dr. habil. Szolnoki József

Sztojka Melissza

művésztanár

Sztojka Melissza

Vajdics Tamás

művésztanár

Vajdics Tamás

Zeman Zoltán

egyetemi tanársegéd

Zeman Zoltán
Itt jelentkezhetsz
Felvételi vizsga információk

Felvételi tájékoztató

Kedves jelentkező!

A 2022/23 tanév felvételi eljárása több részből áll. Ehhez szeretnénk segítséget adni. A rövid, tájékoztató mellett időpontokat is találtok, hogy segítsük a felkészülést. Fontos, hogy a jelen kiírás nem tartalmazza a pontos feladatleírásokat! Ezek később jelennek meg online felületeinken! Kérjük, folyamatosan kövessetek bennünket, hogy időben informálva legyetek!

1. Portfólió feltöltés

Az első foduló befejeződött

Fontos, hogy a felvételi első része kizáró jellegű! Itt csak megfelelt és nem megfelelt minősítést lehet kapni. Csak megfelelt eredménnyel lehet folytatni a felvételi eljárást! Fellebbezési lehetőség nincs, szakmai értékelés nem tartozik az eljáráshoz!

2. Online kiadott feladat otthoni elkészítése

A mappafeltöltés eredményéről a Felvételi és Képzésszervezési Osztály a napokban értesítést küld minden felvételizőnek. Ebből tájékozódhatnak a  jelentkezők, hogy sikeres, vagy sikertelen volt az első fordulójuk.  Azoknak, akik továbbjutottak az alább olvasható beadandó feladatokat írja ki a Média és Design Tanszék. Itt megtalálható a feladatkiírás mellett a feltöltés határideje és helye is!  (A felvételin szerezhető maximális pontszám: 60 pont) 

Feladat

Fogalmak: Konfliktus, Privát szféra, Ünnep 
Stílusok: Konstruktivizmus, Art deco, Street Art  
Válasszatok az adott három fogalomhoz egy-egy stílust a megadottakból (pl: konfliktus – art deco)! Tervezzetek ezekkel egy-egy társadalmi célú üzenettel rendelkező kampányt. Minden párosításból három mutációt kérünk. Álló (pl.: plakát), fekvő (pl.: facebook esemény borítókép), négyzetes formátum (pl.: instagramm). Összesen 9 db grafikát várunk, amik tartalmazhatnak mozgó elemeket is.   

Beadandó

10 oldalas PDF, mely nem haladja meg a 100mb-ot, és tartalmaz egy maximum 500 karakteres koncepcióleírást. Amennyiben mozgókép is része a munkáknak, kérjük külön file-ként csatolni! A file elnevezésében a saját nevét és a felvételi azonosítóját is használja! 

3. Gyakorlati felvételi és szóbeli elbeszélgetés

A felvételi e szakaszában rajzi és kreatív feladatot kell megoldani. Ez a felvételi eljárás a hét első felében fog zajlani. A beosztást később közöljük, a konkrét feladatokat pedig ott a helyszínen. Rajzi és gyorsan száradó, kreatív, színes munkák létrehozására alkalmas eszközökre lesz szükség. Rajzlapot és rajztáblát is mindenkinek magának kell hozni! (A gyakorlati felvételin szerezhető maximális pontszám: rajzi feladat 40 pont, kreatív feladat 40 pont)  

A szóbeli elbeszélgetés a hét második felében várható. A napi beosztást a későbbiekben tesszük közzé. Erre az alkalomra motivációs levelet kell hozni, valamint a frissített portfóliót. Ez utóbbit lehet mappában , de digitálisan is. (A szóbeli felvételin szerezhető maximális pontszám: 60 pont)  

4. Pótnapok

Ideje: 2023. 08. 22.
Helye: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem DELTA épület, Eger Leányka utca 6.

Részletes információk itt

Webdesign BA

English
Behance Instagram Facebook YouTube Typefaces Eger