Felvételi információk – 2023

A Média és Design Intézet a Tervezőgrafika BA és a Tervezőgrafikus művész MA képzéseket indítja minden évben. A Tervezőgrafika BA alapszaknak 4 specializációjára (Tervezőgrafika / Animáció / Webdesign / Media Design)  az első év végén lehet jelentkezni.

Tervezőgrafika BA

A 2022/23 tanév felvételi eljárása több részből áll. Ehhez szeretnénk segítséget adni. A rövid, tájékoztató mellett időpontokat is találtok, hogy segítsük a felkészülést. Fontos, hogy a jelen kiírás nem tartalmazza a pontos feladatleírásokat! Ezek később jelennek meg online felületeinken! Kérjük, folyamatosan kövessetek bennünket, hogy időben informálva legyetek!

1. Portfólió feltöltés

Határidő: 2023. május 29. 12:00

Az első forduló befejeződött.

Fontos, hogy a felvételi első része kizáró jellegű! Itt csak megfelelt és nem megfelelt minősítést lehet kapni. Csak megfelelt eredménnyel lehet folytatni a felvételi eljárást! Fellebbezési lehetőség nincs, szakmai értékelés nem tartozik az eljáráshoz!

2. Online kiadott feladat otthoni elkészítése

A mappafeltöltés eredményéről a Felvételi és Képzésszervezési Osztály a napokban értesítést küld minden felvételizőnek. Ebből tájékozódhatnak a  jelentkezők, hogy sikeres, vagy sikertelen volt az első fordulójuk.  Azoknak, akik továbbjutottak az alább olvasható beadandó feladatokat írja ki a Média és Design Tanszék. Itt megtalálható a feladatkiírás mellett a feltöltés határideje és helye is! 

Feladat

Fogalmak: Konfliktus, Privát szféra, Ünnep 
Stílusok: Konstruktivizmus, Art deco, Street Art  
Válasszatok az adott három fogalomhoz egy-egy stílust a megadottakból (pl: konfliktus – art deco)! Tervezzetek ezekkel egy-egy társadalmi célú üzenettel rendelkező kampányt. Minden párosításból három mutációt kérünk. Álló (pl.: plakát), fekvő (pl.: facebook esemény borítókép), négyzetes formátum (pl.: instagramm). Összesen 9 db grafikát várunk, amik tartalmazhatnak mozgó elemeket is.   

Beadandó

10 oldalas (9+1) PDF, mely nem haladja meg a 100mb-ot, és tartalmaz egy maximum 500 karakteres koncepcióleírást. Amennyiben mozgókép is része a munkáknak, kérjük külön file-ként csatolni! A file elnevezésében a saját nevét és a felvételi azonosítóját is használja! 

HATÁRIDŐ:  2023. június 22. 23:59! 
  
A feltöltési felület linkje:  https://forms.gle/Jg7kg6KcURsjdYbx9 
Kérdés esetén az alábbi e-mail címre írj: szabo2.karoly@uni-eszterhazy.hu 

3. Gyakorlati felvételi és szóbeli beszélgetés

Ideje: 2023. június 26 – 30. (első nap – utolsó nap)
Helye: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem DELTA épület, Eger Leányka utca 6.

A felvételi e szakaszában rajzi és kreatív feladatot kell megoldani. Ez a felvételi eljárás a hét első felében fog zajlani. A beosztást később közöljük, a konkrét feladatokat pedig ott a helyszínen. Rajzi és gyorsan száradó, kreatív, színes munkák létrehozására alkalmas eszközökre lesz szükség. Rajzlapot és rajztáblát is mindenkinek magának kell hozni!

A szóbeli elbeszélgetés a hét második felében várható. A napi beosztást a későbbiekben tesszük közzé. Erre az alkalomra motivációs levelet kell hozni, valamint a frissített portfóliót. Ez utóbbit lehet mappában , de digitálisan is.

4. Pótnapok

Ideje: 2023. június 29 – 30.
Helye: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem DELTA épület, Eger Leányka utca 6.

Azok, akik csak a pótnapokon tudnak jelen lenni, előre kell jelezni azt, valamint vállalják, hogy mind a gyakorlati, mind az elbeszélgetést ezeken a napokon teljesítik. A feladatok típusa ugyan az, a konkrét kiírás eltérhet!

A felvételi eljáráshoz kapcsolódva a kötelező díjak megfizetéséről, kollégiumi elhelyezésről intézetünk nem ad tájékoztatást! Ez ügyben keressék a Felvételi és képzésszervezési osztály munkatársait.

Amennyiben kérdése van keresse Szabó Károly kollégánkat +36 30 315 4590-es telefonszámon, illetve írjon nekünk a mdi@uni-eszterhazy.hu email címre.

Tervezőgrafikus művész MA

Az MA felvételi időpontja: 2023. június 27–28.
Pótnap: 2023. június 29.

Kérjük mutasd be eddigi tervezőgrafikai/webdesigneri/animátori tevékenységed, általános szakmai ismereteid. Kíváncsian várjuk, hogy ismertesd személyes motivációd és jövőbeli terveid egy szakmai beszélgetés keretében.

Portfólió bemutatása

Úgy állítsd össze nyomtatott és/vagy digitális/online portfóliód, showreeled, hogy a felvételi bizottság tagjai a legteljesebb képet kaphassák az eddigi pályádról, tervezői felkészültségi szintedről, látásmódodról, érdeklődésedről, általános vizuális gondolkodásodról! A portfólióhoz kérünk csatolni egy maximum egy oldalas szakmai önéletrajzot és egy motivációs levelet is.

Felvételi beszélgetés

A szakmai beszélgetés során a felvételi bizottság a felvételiző korábbi alkotásairól, szakmai elképzeléseiről, motivációiról tájékozódik. Azt kérjük, hogy mutasd be eddigi tervezőgrafikai / web tervezői / animátori / média designeri tevékenységed, általános szakmai ismereteidet. Kíváncsian várjuk, hogy ismertesd személyes motivációid és a jövőbeli terveid egy szakmai beszélgetés keretében.

A beszélgetés időtartama: 20-25 perc.

A felvételire kérjük, hozd magaddal a nyomtatott, vagy digitális formátumban a felvételi anyagodat is!

Fontos!

A felvételi eljáráshoz kapcsolódva a kötelező díjak megfizetéséről, kollégiumi elhelyezésről intézetünk nem ad tájékoztatást! Ez ügyben keressék a Felvételi és képzésszervezési osztály munkatársait.

en
Behance Instagram Facebook YouTube Typefaces Eger