Régebbi hírek

art unboxed – megbontjuk a rendet 11 / a MODEM eseménye

Publikáció: 2021. március 28. vasárnap

"Művészetkicsomagolós" tematikus sorozatunk tizenegyedik kiadásában az utcával mint térrel és témával foglalkozó képzőművészekkel beszélgetünk.

Imreh Sándor köztéri beavatkozásaiban az utca vizualitásába oltja a kortárs művészet konceptualizmusát, ugyanakkor a semlegesnek látszó kiállítóterekben idézi meg az utca intenzív látványát, ahogy a Modem PANEL kiállításán láthattuk. Vonzódik a társasházak, épületek geometrikus absztakciójához, munkáiban visszatérő motívum a perspektivikusan ábrázolt kocka, különféle szituációkba helyezve.

Szigeti G Csongor installációkkal, fotográfiával és tervezőgrafikával foglalkozik. Gyűjti és rendszerezi a köztéren készen talált kortárs műveket, a duchampi ready made koncepcióját kiterjesztve a városi tér technikai tárgyaira, formáira. Fényművészeti szabad installációkat és zártságukban izgalmas csapdákat, ketreceket tervez, hegeszt.

Mindketten tagjai voltak a Modem Debreceni Nemzetközi Művésztelep kurzusának, ahol a technológia, a kreativitás és a költői gondolkodás összefüggéseit feszegették.

Április másodikán, pénteken 17 órától egy-egy alkotásukat, de főként életüket és munkásságukat próbáljuk meg kicsomagolni némi személyes mondandóval kiegészítve, a szigorúan szakmai témákat is megelőzve.

A beszélgetőpartner ezen a héten Koroknai Edit és Süli-Zakar Szabolcs, a program pedig a Modem facebook oldalán mindenki számára követhető. És ingyenes, de köszönettel vesszük, ha jelképes összegű Modem-jeggyel minél többen támogatják a munkánkat.

A támogatójegy (200 forintos áron) elérhető az alábbi linken:
https://modemart.jegy.hu/program/modem-jegy-121553

Moholy-Nagy Egyetem Művészeti díja

Hallgatónk, Visnyai Zoltán elismerést kapott a 24. Tervezőgrafikai Biennálén

Moholy-Nagy Egyetem Művészeti díja

Süli Zakar Szabolcs kultura.hu-nak adott interjúja

Süli-Zakar Szabolcs a Debreceni Nemzetközi Művésztelepről beszél az interjúban

Süli Zakar Szabolcs kultura.hu-nak adott interjúja

MDI – Teregetés 2022

December 15-én zajlott Intézetünkben a BA évfolyamok félév végi manuális tárgyainak "teregetése".

MDI – Teregetés 2022

Eszenyi Panna első helyet szerzett

a NIF Zrt. által hirdetett „EGRI ELKERÜLŐ ÚT – AZ ÉLHETŐBB VÁROSÉRT” című logó és arculati pályázatán

Eszenyi Panna első helyet szerzett
English
Behance Instagram Facebook YouTube Typefaces Eger