Felvételi információk – 2023

A Média és Design Intézet a Tervezőgrafika BA és a Tervezőgrafikus művész MA képzéseket indítja minden évben. A Tervezőgrafika BA alapszaknak 4 specializációjára (Tervezőgrafika / Animáció / Webdesign / Media Design)  az első év végén lehet jelentkezni.

Tervezőgrafika BA

A 2022/23 tanév felvételi eljárása több részből áll. Ehhez szeretnénk segítséget adni. A rövid, tájékoztató mellett időpontokat is találtok, hogy segítsük a felkészülést. Fontos, hogy a jelen kiírás nem tartalmazza a pontos feladatleírásokat! Ezek később jelennek meg online felületeinken! Kérjük, folyamatosan kövessetek bennünket, hogy időben informálva legyetek!

1. Portfólió feltöltés

Ideje: 2023. május 29. 12:00
Helye: a feltöltéshez google form-t kell kitölteni és beadni az online portfóliót. Az ehhez tartozó linket később adjuk! A honlapunkat kell figyelni!

Úgy állítsd össze a digitális anyagod, hogy a felvételi bizottság tagjai a legteljesebb képet kaphassák az eddigi pályádról, tervezői felkészültségi szintedről, látásmódodról, érdeklődésedről, általános vizuális gondolkodásodról! A portfólió maximum 30 munkából álljon. A sorozatok, skiccek, krokik egy munkának számítanak. Manuálisan és digitálisan elkészített munkákat egyaránt várunk! PDF, vagy PPT formátumot várunk. A feltöltött fájl ne legyen nagyobb, mint 100 Mb. Mozgóképet külön kell feltölteni!

Fontos, hogy a felvételi első része kizáró jellegű! Itt csak megfelelt és nem megfelelt minősítést lehet kapni. Csak megfelelt eredménnyel lehet folytatni a felvételi eljárást! Fellebbezési lehetőség nincs, szakmai értékelés nem tartozik az eljáráshoz!

2. Online kiadott feladat otthoni elkészítése

Ideje: 2023. június 01 – 22. (feladatkiírás – beadási határidő)
Helye: Június 01-én otthon elkészítendő feladatot jelentetünk meg a honlapunkon. A mappanézésen túljutott jelentkezőknek a kiadott feladatokat kell megoldani és feltölteni. PDF, vagy PPT formátumot várunk. A feltöltött fájl tartalmazzon egy maximum 500 karakteres koncepció leírást és ne legyen nagyobb, mint 100 Mb. A faladatkiírás és a feltöltés linkje később jelenik meg!

3. Gyakorlati felvételi és szóbeli beszélgetés

Ideje: 2023. június 26 – 30. (első nap – utolsó nap)
Helye: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem DELTA épület, Eger Leányka utca 6.

A felvételi e szakaszában rajzi és kreatív feladatot kell megoldani. Ez a felvételi eljárás a hét első felében fog zajlani. A beosztást később közöljük, a konkrét feladatokat pedig ott a helyszínen. Rajzi és gyorsan száradó, kreatív, színes munkák létrehozására alkalmas eszközökre lesz szükség. Rajzlapot és rajztáblát is mindenkinek magának kell hozni!

A szóbeli elbeszélgetés a hét második felében várható. A napi beosztást a későbbiekben tesszük közzé. Erre az alkalomra motivációs levelet kell hozni, valamint a frissített portfóliót. Ez utóbbit lehet mappában , de digitálisan is.

4. Pótnapok

Ideje: 2023. június 29 – 30.
Helye: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem DELTA épület, Eger Leányka utca 6.

Azok, akik csak a pótnapokon tudnak jelen lenni, előre kell jelezni azt, valamint vállalják, hogy mind a gyakorlati, mind az elbeszélgetést ezeken a napokon teljesítik. A feladatok típusa ugyan az, a konkrét kiírás eltérhet!

A felvételi eljáráshoz kapcsolódva a kötelező díjak megfizetéséről, kollégiumi elhelyezésről intézetünk nem ad tájékoztatást! Ez ügyben keressék a Felvételi és képzésszervezési osztály munkatársait.

Amennyiben kérdése van keresse Szabó Károly kollégánkat +36 30 315 4590-es telefonszámon, illetve írjon nekünk a mdi@uni-eszterhazy.hu email címre.

Tervezőgrafikus művész MA

Az MA felvételi várható időpontja: 2023. június 27–28.

Azt kérjük, hogy mutasd be eddigi tervezőgrafikai/webdesigneri/animátori tevékenységed, általános szakmai ismereteid. Kíváncsian várjuk, hogy ismertesd személyes motivációd és jövőbeli terveid egy szakmai beszélgetés keretében.

Portfólió bemutatása

Úgy állítsd össze nyomtatott és/vagy digitális/online portfóliód, showreeled, hogy a felvételi bizottság tagjai a legteljesebb képet kaphassák az eddigi pályádról, tervezői felkészültségi szintedről, látásmódodról, érdeklődésedről, általános vizuális gondolkodásodról! A portfólióhoz kérünk csatolni egy maximum egy oldalas szakmai önéletrajzot és egy motivációs levelet is.

Felvételi beszélgetés

A beszélgetés lehetséges témái: a kortárs tervezőgrafika/webdesigneri/animátori trendek, szereplői, stílustörekvései, kortárs vizualitással, társadalommal, társművészetekkel való viszonya (képzőművészet, film, médiadesign, látványtervezés, web), tervezőgrafika-történet (magyar és egyetemes). A beszélgetés során arra is kitérünk, hogy aktuálisan milyen projekten dolgozol, illetve milyen tervezőgrafika/webdesigneri/animátori témával foglalkoznál szívesen a képzés ideje alatt.

Fontos!

A felvételi eljáráshoz kapcsolódva a kötelező díjak megfizetéséről, kollégiumi elhelyezésről intézetünk nem ad tájékoztatást! Ez ügyben keressék a Felvételi és képzésszervezési osztály munkatársait.

en
Behance Instagram Facebook YouTube Typefaces Eger