Felvételi információk – 2024

A Média és Design Intézet a Tervezőgrafika BA és a Tervezőgrafikus művész MA képzéseket indítja minden évben. A Tervezőgrafika BA alapszaknak 4 specializációjára (grafikai tervezés / animációs tervezés / webtervezés / média design)  az első év végén lehet jelentkezni.

Tervezőgrafika BA

A 2024. évi általános felvételi eljáráshoz szeretnénk tájékoztatást adni, hogy fel tudj időben készülni, ne késd le az időpontokat. A rövid, tájékoztató mellett időpontokat is találtok, hogy segítsük a munkád. Fontos, hogy a jelen kiírás nem tartalmazza a pontos feladatleírásokat! Ezek később jelennek meg online felületeinken, valamint a gyakorlati vizsga feladatait ott a helyszínen fogjuk közölni! Kérjük, folyamatosan kövessetek bennünket, hogy időben informálva legyetek!

1. Szakmai alkalmassági vizsga (mappafeltöltés) 

Feltöltési link: itt jelenik meg 2024. 04. 22-én 
(a feltöltéshez google form-t kell kitölteni és beadni az online portfóliót) 

Feltöltés utolsó napja: 2024. május 24.

Úgy állítsd össze a digitális anyagod, hogy a felvételi bizottság tagjai a legteljesebb képet kaphassák az eddigi pályádról, tervezői felkészültségi szintedről, látásmódodról, érdeklődésedről, általános vizuális gondolkodásodról! A portfólió maximum 30 munkából álljon. A sorozatok, skiccek, krokik egy munkának számítanak. Manuálisan és digitálisan elkészített munkákat egyaránt várunk! PDF, vagy PPT formátumot várunk. A feltöltött fájl ne legyen nagyobb, mint 100 Mb. Mozgóképet külön kell feltölteni!

Fontos, hogy a szakmai alkalmassági vizsga kizáró jellegű! Itt csak megfelelt és nem megfelelt minősítést lehet kapni. Csak megfelelt eredménnyel lehet folytatni a felvételi eljárást! Ennél a vizsgarésznél fellebbezési lehetőség nincs, szakmai értékelés nem tartozik az eljáráshoz! 

2. Gyakorlati felvételi vizsga

2.1. Otthon digitálisan elkészítendő munka (maximálisan szerezhető pont: 60)

Feltöltési link: itt jelenik meg 2024. 05. 28-án 
(a feltöltéshez google form-t kell használni) 

Feltöltés utolsó napja: 2024. június 21.

A szakmai alkalmassági vizsgán megfelelt jelentkezőknek otthon elkészítendő feladatot jelenítünk meg a honlapunkon, melyet PDF vagy PPT formátumban kell feltölteni. A fájlnak tartalmaznia kell egy, maximum 500 karakteres koncepció leírást. A fájl ne legyen nagyobb, mint 500 Mb. 

2.2. Rajz (szerezhető pont: 40) és kreatív feladat (szerezhető pont: 40) 

Ideje: 2024. június 24 – 25.
Helye: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem DELTA épület, Eger Leányka utca 6.

A felvételi e szakaszában rajzi és kreatív feladatot kell megoldani. A beosztást az alkalmassági vizsgát követően tudjuk ismertetni, a konkrét feladatokat pedig ott a helyszínen. Rajzi és gyorsan száradó, kreatív, színes munkák létrehozására alkalmas eszközökre lesz szükség. Rajzlapot és rajztáblát is mindenkinek magának kell hozni!

2.3. Szakmai beszélgetés (szerezhető pont: 60) 

ideje: 2024. június 27 – 28. 
Helye: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem DELTA épület, Eger Leányka utca 6.

Erre az alkalomra motivációs levelet kell hozni, valamint a frissített portfóliót. Ez utóbbit lehet mappában , de digitálisan is. A beszélgetés 10-15 perc, melyben bemutathatod munkáid, mesélhetsz céljaidról, a bizottság kérdezhet a szakmai ismereteidről.

3. Pótnapok

ideje: 2024. június 27 – 28.
helye: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem DELTA épület, Eger Leányka utca 6.

Azok, akik csak a pótnapokon tudnak jelen lenni, jelezzék ezt a szabo2.karoly@uni-eszterhazy.hu címre, és ezzel vállalják, hogy mind a gyakorlati, mind az elbeszélgetést ezeken a napokon teljesítik. A feladatok típusa ugyan az, a konkrét kiírás eltérhet!  

A felvételi eljáráshoz kapcsolódó kötelező díjak megfizetéséről intézetünk nem ad tájékoztatást! Ez ügyben keresd a Felvételi és Képzésszervezési Osztály munkatársait: https://uni-eszterhazy.hu/egyetem/felveteli-es-palyatervezesi-osztaly 

A kollégiumi elhelyezésről a https://uni-eszterhazy.hu/egyetem/m/felvettek/kollegiumok oldalon található elérhetőségeken lehet tájékozódni. 

Amennyiben kérdése van írjon nekünk a mdi@uni-eszterhazy.hu email címre.

Tervezőgrafika MA

A felvételi eljárás egy szakmai beszélgetés formájában történik. Itt mutathatod be a tervezőgrafika/webdesign/animáció/media design projektjeidet. Kíváncsiak vagyunk az általános szakmai ismereteidre, személyes motivációdra és a jövőbeli terveidre is. (A felvételi során maximum 100 pontot lehet elérni.)  

1. Szakmai beszélgetés (szerezhető pont: 90 + 10 többletpont) 

ideje: 2024. június 25 – 26.
Helye: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem F épület, Eger Leányka utca 2.
Pótnap: 2024. június 26.

Úgy állítsd össze a nyomtatott és/vagy digitális anyagod (portfólió, showreel), hogy a felvételi bizottság tagjai a legteljesebb képet kaphassák az eddigi pályádról, látásmódodról, érdeklődésedről, vizuális gondolkodásodról. A portfólióhoz kérjük, csatolj egy maximum egy oldalas szakmai önéletrajzot és egy motivációs levelet is!  

Felvételi vizsga

Azt kérjük, hogy mutasd be eddigi tervezőgrafikai/webdesigneri/animátori tevékenységed, általános szakmai ismereteid. Kíváncsian várjuk, hogy ismertesd személyes motivációd és jövőbeli terveid egy szakmai beszélgetés keretében.

Portfólió bemutatása

Úgy állítsd össze nyomtatott és/vagy digitális/online portfóliód, showreeled, hogy a felvételi bizottság tagjai a legteljesebb képet kaphassák az eddigi pályádról, tervezői felkészültségi szintedről, látásmódodról, érdeklődésedről, általános vizuális gondolkodásodról! A portfólióhoz kérünk csatolni egy maximum egy oldalas szakmai önéletrajzot és egy motivációs levelet is. 

Felvételi beszélgetés

A beszélgetés lehetséges témái: a kortárs tervezőgrafika/webdesigneri/animátori trendek, szereplői, stílustörekvései, kortárs vizualitással, társadalommal, társművészetekkel való viszonya (képzőművészet, film, médiadesign, látványtervezés, web), tervezőgrafika-történet (magyar és egyetemes). A beszélgetés során arra is kitérünk, hogy aktuálisan milyen projekten dolgozol, illetve milyen tervezőgrafika/webdesigneri/animátori témával foglalkoznál szívesen a képzés ideje alatt.

English
Behance Instagram Facebook YouTube Typefaces Eger