Animáció

Tervezőgrafika BA szak / Animációs tervezés specializáció

(A specializáció a második évtől választható) 

Szakképzettség: Tervezőgrafikus (BA)
Szakképzettség angol nyelvű megjelölése: Graphic Design Bachelor (BA)
Képzési idő: 6 félév
Képzés jellemzője: alapképzés

 Finanszírozási forma:
A – állami ösztöndíjas képzés
K – önköltséges képzés
Önköltség összege: nappali tagozaton: 800.000 Ft/félév

 Képzés helyszíne: Eszterházy Egyetem Egri Campus
A felvétel előfeltétele:
érettségi bizonyítvány;
szakmai alkalmassági és gyakorlati vizsga

 Felvétel módja:
Részletes információk: www.felvi.hu; http://vmi.uni-eger.hu/

Jelentkezés határideje: 2023. február 15.
Jelentkezés módja:
elektronikus úton a www.felvi.hu oldalon

 Felvilágosítás:
Felvételi és Képzésszervezési Osztály
“A” ÉPÜLET Eger, Eszterházy tér 1. fsz. 131.
Tel.: (36)520-424 (36) 520-400/3179 mellék
E-mail: felvi@uni-eszterhazy.hu 

Miért jó döntés a tervezőgrafika alapszak?

A Tervezőgrafika BA specializációin a hallgató biztos szakmai alapokat szerez az önálló alkotáshoz, kialakítva autonóm tervezői – tervezőgrafikus, animátor és webfejlesztő – attitűdöt. A képzés célja tervezők képzése, akik a vizuális kultúrában való jártasságuk, technológiai ismereteik, műveltségük birtokában képesek specializált tartalmak vizuális formában történő megjelenítésére, közvetítésére, sokszorosításra (print, multimédia, animáció, online felület), alkalmasak a kornak megfelelő minőségű produktumok létrehozására. Elsajátítják a tervtől a kész grafikai munkáig tartó munkafolyamatokat, a technikai kivitelezést. 

Mit fogsz nálunk tanulni?

Tervezőgrafika szakon a képzés során már az elejétől fogva sok gyakorlati órád lesz. Az első év végén három specializáció közül választhatsz: grafikai tervezés, webtervezés, animációs tervezés. Igy tanulsz tervezőgrafikát, animációt, webes tárgyakat, komputergrafikát, digitális illusztrációs és a tipográfiát, kiadványszerkesztést, digitális képfeldolgozást, 2D-3D animációt, kreatív webtervezést, HTML ismereteket, de művészet- és grafikatörténetet is. Kreatív vizuális gyakorlatokon veszel részt, és tanulsz természetesen rajzolást és képzőművészeti technikákat (stencil, foto, mintázás stb.).

Mit csinálhatsz ezzel a végzettséggel?

A tervezőgrafikusok/animátorok/web-designerek munkájával sok helyen találkozunk (könyv, flyer, internet, filmek, reklámok, weboldal stb.) Tervezőként alkotásaid alapján a kívánt technikával kivitelezed a nyomtatott, vagy multimédiás alkotásokat. A feladataid közé tartozik, hogy grafikai és látványterveket, illusztrációkat készíts. Izgalmas feladatod lesz a 2D, 3D animáció és grafikák létrehozása. Elsősorban a gazdasági szereplők számára tervezel és fejlesztesz művészi érzékkel és kreativitással internetes oldalakat, grafikai megoldásokat, animációs filmeket. Érteni fogsz a tervezői-előkészítői, szerkesztői feladatokhoz, éppúgy, mint az analóg képi információk digitalizálásához.

Jellemző munkakörök:

  • Tervezőgrafikus
  • Animátor, rajz és animációs film tervezője
  • Webdesigner
  • Koncept artist
  • Illusztrátor
  • Kiadványtervező és szerkesztő
  • 2D, 3D grafikus és animátor

A tevékenységedet a grafikai stúdiókban, médiában és internetes újságoknál, reklám és PR cégeknél, lap-, és könyvkiadóknál, animációs- és filmstúdiókban végezheted. Tudásod kifejezetten alkalmas lesz arra, hogy vállalkozóként dolgozz.

Miért válaszd az Eszterházyt?

 Kvalitás és korszerűség. Tanáraink magasan képzett, országos hírű szakemberek akik oktatási tevékenységükkel párhuzamosan aktívan folytatnak tervezői tevékenységet, így napi kapcsolatban vannak nemzetközi és az országos fórumukkal, műhelyekkel. A képzés intenzív de méretének köszönhetően családias, így kellemes környezetben biztosíthatjuk hallgatóink számára az aktuális trendeknek megfelelő, alapos képzést, mely megszerzésével tapasztalataink alapján könnyen el tudnak helyezkedni. Az alapképzés megszerzése után intézetünkben tovább tanulhatsz mesterképzésünkön.

Képzési idő 6 félév

Kik fognak tanítani?

habil. Csontó Lajos

egyetemi docens,
szakfelelős – tervezőgrafika BA

habil. Csontó Lajos

Sipos Levente

adjunktus

Sipos Levente

Szigeti G Csongor

adjunktus

Szigeti G Csongor

Tóth Zsuzsanna

mesteroktató

Tóth Zsuzsanna

Zeman Zoltán

egyetemi tanársegéd

Zeman Zoltán
Itt jelentkezhetsz
Felvételi vizsga információk

Felvételi tájékoztató

Kedves jelentkező!

A 2024. évi általános felvételi eljáráshoz szeretnénk tájékoztatást adni, hogy fel tudj időben készülni, ne késd le az időpontokat. A rövid, tájékoztató mellett időpontokat is találtok, hogy segítsük a munkád. Fontos, hogy a jelen kiírás nem tartalmazza a pontos feladatleírásokat! Ezek később jelennek meg online felületeinken, valamint a gyakorlati vizsga feladatait ott a helyszínen fogjuk közölni! Kérjük, folyamatosan kövessetek bennünket, hogy időben informálva legyetek!

1. Szakmai alkalmassági vizsga (mappafeltöltés) 

Felvételi tájékoztató

Kedves jelentkező!

A 2024. évi általános felvételi eljáráshoz szeretnénk tájékoztatást adni, hogy fel tudj időben készülni, ne késd le az időpontokat. A rövid, tájékoztató mellett időpontokat is találtok, hogy segítsük a munkád. Fontos, hogy a jelen kiírás nem tartalmazza a pontos feladatleírásokat! Ezek később jelennek meg online felületeinken, valamint a gyakorlati vizsga feladatait ott a helyszínen fogjuk közölni! Kérjük, folyamatosan kövessetek bennünket, hogy időben informálva legyetek!

1. Szakmai alkalmassági vizsga (mappafeltöltés) 

Ez a felvételi szakasz lezárult. 

2. Gyakorlati felvételi vizsga

2.1. Otthon digitálisan elkészítendő munka (maximálisan szerezhető pont: 60)
Tisztelt Jelentkezők!

A mappafeltöltés eredményéről a Felvételi és Pályatervezési Osztály a napokban értesítést küld minden felvételizőnek. Ebből tájékozódhatnak a jelentkezők, hogy sikeres, vagy sikertelen volt az első fordulójuk. Aki megfelelt minősítést kapott, csak az folytathatja a felvételit!

Azoknak, akik továbbjutottak az alább olvasható beadandó feladatokat írja ki a Média és Design Intézet. Itt megtalálható a feladatkiírás mellett a feltöltés határideje és helye is! 

Beadandó feladat

Fogalmak: 
intelligencia, krízis, ünnep 

Stílusok:  
Art brut, Retro futurizmus, Klasszicizmus

Feladatleírás:  
Társítsatok egy-egy fogalomhoz egy-egy stílust (pl: krízis - Klasszicizmus)! Tervezzetek ezekkel egy-egy társadalmi célú üzenettel rendelkező kampányt. Minden párosításból három méretmutációt kérünk: álló, fekvő, négyzetes. Összesen 9 db grafikát várunk, amik tartalmazhatnak mozgó elemeket is.    

Beadandó file-ok:
10 oldalas PDF, mely nem haladja meg a 100mb-ot, és tartalmaz egy maximum 500 karakteres koncepcióleírást. Amennyiben mozgókép is része a munkáknak, kérjük külön file-ként csatold! A file elnevezésében a saját neved és a felvételi azonosítód is használd!  

A feltöltési felület linkje: https://forms.gle/BJw5yREW37nj1kad6 

Határidő: 2024. Június 21. 23:59!

2.2. Rajz (szerezhető pont: 40) és kreatív feladat (szerezhető pont: 40) 

Ideje: 2024. június 24 – 25.
Helye: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem DELTA épület, Eger Leányka utca 6.

A felvételi e szakaszában rajzi és kreatív feladatot kell megoldani. A beosztást az alkalmassági vizsgát követően tudjuk ismertetni, a konkrét feladatokat pedig ott a helyszínen. Rajzi és gyorsan száradó, kreatív, színes munkák létrehozására alkalmas eszközökre lesz szükség. Rajzlapot és rajztáblát is mindenkinek magának kell hozni!

2.3. Szakmai beszélgetés (szerezhető pont: 60) 

ideje: 2024. június 27 – 28. 
Helye: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem DELTA épület, Eger Leányka utca 6.

Erre az alkalomra motivációs levelet kell hozni, valamint a frissített portfóliót. Ez utóbbit lehet mappában , de digitálisan is. A beszélgetés 10-15 perc, melyben bemutathatod munkáid, mesélhetsz céljaidról, a bizottság kérdezhet a szakmai ismereteidről.

3. Pótnapok

ideje: 2024. június 27 – 28.
helye: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem DELTA épület, Eger Leányka utca 6.

Azok, akik csak a pótnapokon tudnak jelen lenni, jelezzék ezt a szabo2.karoly@uni-eszterhazy.hu címre, és ezzel vállalják, hogy mind a gyakorlati, mind az elbeszélgetést ezeken a napokon teljesítik. A feladatok típusa ugyan az, a konkrét kiírás eltérhet!  

A felvételi eljáráshoz kapcsolódó kötelező díjak megfizetéséről intézetünk nem ad tájékoztatást! Ez ügyben keresd a Felvételi és Képzésszervezési Osztály munkatársait: https://uni-eszterhazy.hu/egyetem/felveteli-es-palyatervezesi-osztaly 

A kollégiumi elhelyezésről a https://uni-eszterhazy.hu/egyetem/m/felvettek/kollegiumok oldalon található elérhetőségeken lehet tájékozódni. 

Amennyiben kérdése van írjon nekünk a mdi@uni-eszterhazy.hu email címre.

 

MDI Animáció BA

English
Behance Instagram Facebook YouTube Typefaces Eger