Tervezőgrafika MA

Tervezőgrafika mesterszak

Tervezőgrafika MA

Tervezőgrafika BA

Tervezőgrafika BA Szak :: Grafikai tervezés specializáció

Tervezőgrafika BA

Animáció BA

Tervezőgrafika BA Szak :: Animációs tervezés specializáció

Animáció BA

Webdesign BA

Tervezőgrafika BA Szak :: Webtervezés specializáció

Webdesign BA

Média design BA

Tervezőgrafika BA Szak :: Média design specializáció

Média design BA

Tervezőgrafika BA és MA

A Tervezőgrafika BA szakról

Grafikai tervezés, Webtervezés, Animációs tervezés, Média design – specializációk

Miért jó döntés a tervezőgrafika alapszak (BA)?

A Tervezőgrafika BA specializációin biztos szakmai alapokat szerezhetsz, egyfelől az általános vizualitás kérdéseivel foglalkozó elméleti, másfelől technológiai jellegű ismereteket sajátíthatsz el, melyeket aztán – az alapképzésre következetesen felépített – mesterképzésben tudsz továbbfejleszteni, kialakítva egy autonóm tervezői – tervezőgrafikus, képanimátor, webdesigner, médiadesigner és játéktervezői– attitűdöt, szakmai ismereteket.

Mit fogsz nálunk tanulni?

Tervezőgrafika szakon a képzés során már az elejétől fogva sok gyakorlati órád lesz. Az első év végén négy specializáció közül választhatsz: grafikai tervezés, animációs tervezés, webtervezés, és médiadesign. Így tanulsz tervezőgrafikát, animációt, webes tárgyakat, komputergrafikát, digitális illusztrációt és tipográfiát, kiadványszerkesztést, digitális képfeldolgozást, 2D-3D animációt, kreatív webtervezést, HTML ismereteket, 3D tervezést, interaktív programozást, kreatív programozást, játéktervezést, média designt, de művészet- és designtörténetet is. Kreatív vizuális gyakorlatokon veszel részt, és tanulsz természetesen rajzolást és kortárs képzőművészeti technikákat is (stencil, fotó, videó, mintázás stb.).

Mit csinálhatsz ezzel a végzettséggel?

A tervezőgrafikusok / animátorok / webdesignerek / játéktervezők / médiadesignerek munkájával sok helyen találkozunk (könyv, flyer, internet, filmek, reklámok, weboldal, játékok, stb.). Tervezőként alkotásaid alapján a kívánt technikával kivitelezed a nyomtatott vagy multimédiás alkotásokat. A feladataid közé tartozik, hogy grafikai és látványterveket, illusztrációkat készíts, 2D-, 3D-animációkat és kreatív weboldalakat, játékokat, kiterjesztett és virtuális karaktereket, tárgyakat, illetve környezeteket hozz létre.

Elsősorban a gazdasági szereplők számára tervezel és fejlesztesz művészi érzékkel, kreativitással internetes oldalakat, nyomdai megoldásokat, animációs filmeket, játékokat, kiterjesztett és virtuális alkalmazásokat. Érteni fogsz a tervezői-előkészítői, szerkesztői feladatokhoz éppúgy, mint az analóg képi információk digitalizálásához.

Jellemző munkakörök:

  • Tervezőgrafikus
  • Animátor, rajz- és animációs film tervezője
  • Webdesigner
  • Koncept artist 
  • Illusztrátor
  • Kiadványtervező és szerkesztő
  • 2D-, 3D-grafikus és –animátor 
  • Játéktervező 
  • Interakció-designer
  • Média-designer

A tevékenységedet grafikai stúdiókban, a médiában és internetes újságoknál, reklám- és PR- cégeknél, lap- és könyvkiadóknál, animációs-, film-, és játékfejlesztői stúdiókban végezheted. Tudásod alkalmas lesz arra, hogy önálló vállalkozóként, vagy akár médiaművészként dolgozz. Tanulmányaidat tovább folytathatod az alapképzésre épített mesterképzésünkön, vagy mint vizuális szakember és tanár.

English
Behance Instagram Issuu Facebook Pinterest